top of page

21 de motive pentru detox de toamnă - și cum te ajută curățenia în toate aspectele vieții tale

Actualizată în: 20 aug. 2023

Știm deja cu toții, curățenia este mama sănătății.

Curățenia ne ajută să menținem o stare de echilibru atât în plan fizic, cât și psihologic. Pentru început...


Imaginează-ți timp de câteva secunde următorul scenariu:


Ai o bucătărie frumoasă și spațioasă pe care o adori.


Ramona Croger with fresh vegetables
Ramona Croger

Ai grijă zi de zi să maturi, să speli vesela - și probabil nu cu orice fel de detergent, ci cu acela care îndepărtează cel mai bine murdăria. Apoi ai grijă să așezi fiecare lucru la locul lui. Așa-i că doreșți practic să te bucuri de acea bucătărie cât mai mult timp? Ți se face foame, întinzi mâna spre vesela lucioasă care îți scârție în palme de curățenie, cu o mireasma atât de proaspătă și delicată! Totul e pur și simplu de vis.


Imaginează-ți acum și scenariul opus:


Aceeași bucătărie frumoasă și spațioasă...mă rog, frumoasă mai puțin, pentru că în ultima luna ai cam neglijat-o. Te-ai sustras practic de la ,,curățenia zilnică” și asta se cam simte.


Aroma care te înconjoară nu este una dintre cele mai proaspete iar vesela te așteaptă acolo stingheră de ceva timp, în speranța unei băi cu spumă din abundență...


Ai intrat în bucătărie pentru că ți-a fost foame...dar cum ai putea totuși manca ceva când toată vesela ta e murdară, plină de resturi de acum mai bine de o luna?


Între timp ai primit și musafiri...și din păcate, nu sunt unii dintre cei mai plăcuți...probabil știi deja la ce mă refer. E vorba de genul acela de vizitatori enervanți a căror plecare se cam lasă așteptată, în lipsa unor ajutoare din exterior ...da, exact, este vorba de intrușii de mai sus! Scenariul parcă devine tot mai înfricoșător, nu-i așa?


De ce crezi că ți-am povestit despre toate aceste lucruri?


În primul rând, vreau să te liniștesc. Departe de mine intenția de a-ți provoca emoții pozitive sau negative în mod gratuit. Vreau doar să înțelegi că scenariile de mai sus, adică bucătăria curată versus bucătăria murdară sunt niște exemple reprezentative pentru starea de curățenie a organismului tău.


Zi de zi gătim și mâncăm în această bucătărie după care o curățăm și o spălăm. Ai putea oare să mănânci într-o bucătărie sau dintr-o veselă care nu a mai fost spălată și curățată de ceva timp?! Desigur, poți încerca dar nu te sfătuiesc.

În esență, metafora bucătăriei curate sau murdare, reprezintă starea de sănătate a organismului tău.


În același mod în care pentru a-ți păstra bucătăria curată, faci curățenia zilnică și speli inclusiv vesela, la fel și organele și fluidele corpului tău au nevoie de detoxifiere la un anumit interval de timp. În caz contrar, dacă mizeria stagnează prea mult pe veselă și se lipește, similar modului în care toxinele acționează în corpul nostru, e posibil ca și cel mai bun și iscusit detergent să nu o mai poată înlătura decât cu mare dificultate și cu consecințe pe măsură.

Vreau să conștientizezi cât de important este să scapi de toată această murdărie acumulată în organismul tău.


Corpul tău, la fel ca și casa ta, are nevoie de CURĂȚENIE!


Cu cât mai RAPID cu atât mai bine...fără AMÂNARE.


Fie că este vorba de fumat, consum de alcool, alimente procesate, poluare, diverse substanțe chimice din medicamente sau hrana consumată zilnic, este necesar să îndepărtezi toate aceste reziduuri pe care corpul tău le poartă fără nici un beneficiu, asemeni veselei care nu a mai fost curățată de mult timp.

Știai că toamna reprezintă anotimpul potrivit pentru a scăpa de tot acest balast?! Și de obiceiurile nocive?! Este momentul perfect pentru DETOX.


De ce ai face un detox de toamnă?


Toamna reprezintă un sezon de tranziție între anotimpuri, de la căldura mare a verii la frigul iernii. Este un anotimp al interiorizării și al întoarcerii către sine.

Temperaturile echilibrate susțin efortul din procesele de curățare într-un mod controlat și sănătos. Practicile catabolice (sau de curățare) pot fi prea intense sau greu de suportat pe timpul verii sau al iernii.


În această perioadă organismul vine cu supraîncărcarea sa toxică din vară, forțându-ne să încetinim ritmul, să dormim mai mult și să consumăm alimente și băuturi liniștitoare. Pentru a susține procesele naturale ale corpului nostru, este foarte util să facem o curățare blândă în acest moment.


Toate femeile pline de viață pe care le prețuieşti au încercat, cel puțin o dată în viață, un program de detox. Ele au conștientizat cât de important este să își ia un pic de timp doar pentru sine și să își acorde un restart la nivel fizic și emoțional.


Care sunt principalele motive pentru a urma un program de detox, la început de septembrie?


Iată 21 beneficii, cu susținere medicală:


1. Elimină deșeurile în exces și toxinele ingerate - îți va ajuta organismul să scape de excesul de toxine în mod blând şi natural


2. Îți va îmbunătăți imunitatea - protejează organismul de infecții și îmbolnăviri


3. Te va ajuta să elimini pungile de la ochi – ceaiurile și alimentele specifice favorizează un somn sănătos și fără întreruperi


4. Vei scădea în greutate – toxinele pot fi dăunătoare pentru celulele și țesuturile corpului


5. Te vei bucura de energie crescută – alimentele organice aduc energie în mod natural corpului nostru


6. Te vei bucura de ameliorarea durerilor articulare – astfel se reduce inflamația (umflare, durere), în special la nivelul articulațiilor


7. Vei avea o digestie îmbunătățită – prin detox are loc susținerea procesului digestiv, cu aport ridicat de fibre


8. Vei avea imunitate sporită – organismul va elimina toxinele, cu întărirea sistemului imunitar


9. Te vei bucura de păr mai sănătos – părul crește mai strălucitor, mai gros și mai sănătos


10. Te vei simți mai ușoară - pentru că detoxul te împiedică să consumi alimente nesănătoase care te îngreunează


11. Vei vedea beneficiile anti-îmbătrânire – detoxul stopează îmbătrânirea prematură și crește longevitatea


12. Vei observa reducerea poftelor alimentare –pofta de zahăr și mâncare nesănătoasă este înlocuită cu dorința de a consuma alimente mai sănătoase și mai hrănitoare


13. Vei avea o dispoziție echilibrată – eliminarea excitanților calmează sistemul nervos


14. Pielea ta va fi mai curată în urma unui detox – pielea va apărea mai fină, mai vibrantă și mai tânără


15. Îți vei îmbunătăți somnul – eliminarea stresului și calmarea creierului și a sistemului hormonal va duce la un somn mai profund și reparator


16. Vei vea o minte mai ascuțită – confuzia mentală se reduce cu ajutorul detoxului iar memoria, claritatea mentală și concentrarea se îmbunătățesc


17. Vei alunga respirația urât mirositoare - îmbunătățește funcționarea sistemului digestiv și te ajută să scapi de respirația urât mirositoare


18. Vei avea grijă de pH-ul corpului tău - ajută la menținerea echilibrului acido-bazic


19. Vei crește sentimentul de bunăstare – productivitate mai mare la locul de muncă, îmbunătățirea vieții sociale și de familie, stimularea poftei de viață


20. Vei ajuta la formarea unor obiceiuri mai sănătoase – obiceiurile benefice vor fi implementate pe termen mai lung


21. Vei contribui la echilibrarea hormonilor – oferă ficatului și hormonilor tăi resetarea de care au nevoie


Ca și concluzie, în loc să urmezi încă o dietă restrictivă și nesustenabilă pe termen lung, ia mai bine în considerare varianta unui detox care să îți aducă beneficii de durată pe toate planurile!


Cum pot eu să te ajut?


În fiecare an, luna septembrie este cea în care dau start la o nouă ediție Detox FULL RESET.


Pe scurt, te ajut și să te ghidez cu tot ce înseamnă un proces de detox sănătos, care să îți ofere o resetare totală a modului de funcționare corectă pentru corpul tău.


Afli detalii despre el pe butonul de mai jos.

98 afișări0 comentarii

Comments


bottom of page