top of page

Beneficiile unei cure de detoxifiere

Actualizată în: 17 mar. 2023

Cura de detoxifiere este un proces foarte important pentru organism. Prin urmarea ei vei ajunge chiar la greutatea dorită, fiind esențială dacă îți dorești să pierzi în greutate. Detoxifierea se practică atunci când ai avut o perioadă încărcată din punct de vedere emoțional și alimentar. Se recomandă efectuarea ei o dată la 6 luni, dar o poți face și mai repede în cazurile de mai sus. În următoarele rânduri vei afla care sunt beneficiile unei curi de detoxifiere.


Detoxifierea se face atunci când vrei să slăbești, adormi greu, nu te odihnești, nu te hrănești corespunzător, nu ai o activitate fizică eficientă, te simți deshidratată, ai probleme cu pielea, ești constipată, simți mereu nevoia de dulce sau ai impresia că nu te conectezi cu propriul corp. Există cazuri când mănânci doar ca să ai ceva în stomac și nu te hrănești corespunzător. O hrănire corespunzătoare nu înseamnă fast-food din care te saturi, ci consumarea nutrienților, vitaminelor și mineralelelor esențiale organismului.

În articolul anterior am discutat despre ce trebuie să știi despre detoxifiere, iar în acesta vei descoperii beneficiile unei curi de detoxifiere. E timpul să nu îți mai sabotezi corpul, să te motivezi, să devi mai disciplinată, să te simți bine în corpul tău și să reusești să îl descoperi!

Există o rezolvare pentru problemele cu care te confrunți! Detoxifierea vegană și 80% lichidă pe care ți-o recomand te va ajuta să preiei toate vitaminele esențiale din nuci, semințe,fructe,verdețuri,grasimi sanatoase și legume.


Beneficiile unei cure de detoxifiere:


  • Pierderea în greutate.

Detoxifierea nu înseamnă doar pierdere în greutate, dar este mult mai simplu să slăbești cu ajutorul unei curi de detoxifiere. Prin aceasta, îți stabilești mai multe obiceiuri alimentare sănătoase care te vor ajuta să renunți la alimentele procesate ce adună kilogramele. Trebuie să realizezi că înlocuirea alimentelor nocive cu cele sănătoase este un proces extrem de benefic pentru propria sănătate, iar în acel moment vei descoperi nevoile corpului tău. Odată ce ai stabilit această schimbare, vei pierde în greutate fără să faci un scop din asta.


  • Îmbunătățirea aspectului pielii.

Pielea este prima care reflectă ceea ce se află înauntrul tău. Cu o cură de detoxifiere corectă, vei ajuta pielea să capete un aspect mai luminos și mai catifelat. Dacă urmezi o cură de detoxifiere completă, ce implică sportul intens, pielea va elibera toxinele suplimentare și își va îmbunătăți aspectul. Vei vedea îmbunătățiri imediate prin textura pielii care va fi mai catifelată, mai hidratată și mult mai elastică.


  • Fortificarea sistemului imunitar.

Detoxifierea organismului înseamnă ajutarea organelor să funcționeze corect. O dietă ce conține alimente precum legumele, fructele, nucile și semințele va ajuta organismul să absoarbă mai facil enzimele și vitaminele. În acest fel, drenajul limfatic va fi efectuat accelerat și se va normaliza capacitatea de apărare a organismului. Dacă mănânci alimente care nu au niciun beneficiu asupra corpului, organismul nu va avea puterea de a se lupta cu diferite boli.  • Generarea energiei suplimentare.

Urmarea unei curi de detoxifiere va opri complet puterea altor alimente de a îngreuna organismul. Dacă renunți la zahăr, grăsimi, alcool și alte alimente dăunătoare, îți vei procura energie din alimentele bogate în nutrienți și vitamine. Acest lucru se întâmplă odată cu introducerea legumelor, semințelor și lichidelor în proporție de 70-80% în dieta zilnică.


  • Limpezirea minții.

Cura de detoxifiere nu înseamnă doar eliminarea toxinelor din corp, ci și din minte. Dacă reusești să te disciplinezi și să urmezi corect această cură, automat vei fi mult mai atent la ce consumi. Atenția este un proces prin care mintea devine mai preocupată de alte activități care contează cu adevărat. Dextoxifierea presupune și curățarea minții, prin instalarea noilor priorități asupra organismului tău.


  • Producerea unei stări generale de bine.

Programele de detoxifiere sunt ideale pentru a genera o stare de bine întregului organism. Vei pierde automat în greutate, vei fi mai mulțumită de corpul tău și mai energică. Toate acestea reflectă o stare de bine care se instaurează în corp și în minte. Starea interioară este transformată, văzându-se acest lucru la exterior. Practic, te contectezi cu corpul tău.


  • Încetinirea procesului de îmbătrânire.

Radicalii liberi sunt cei responsabili cu accelerarea procesului de îmbătrânire. Dacă nu consumi alimente bogate în antioxidanți care să le facă efectele mai puțin nocive, acest lucru se va vedea pe piele, ten, în celule, cât și asupra părului. O cură de detoxifiere bazată pe legume, semințe și nuci care conțin antioxidanți va fi ideală pentru a încetini procesul de îmbătrânire prematură.


  • Reducerea balonării și stoparea constipației.

Balonarea și constipația sunt simptome care arată faptul că organismul tău nu a consumat suficiente fibre și este supra-saturat. Pentru a evita ca toate acestea să se întâmple din nou, alege o cură de detoxifiere care să te facă să te simți mai ușoară. Curățarea colonului și a ficatului sunt extrem de importante în acest proces. Vei fi plină de energie, iar senzația de balonare și constipație vor dispărea complet. Obiceiurile alimentare sănătoase vor contribui la o stare totală de bine a organismului.


Detoxifierea este foarte importantă pentru minte și corp, iar din acest motiv trebuie să iei în considerare un astfel de program. O minte sănătoasă, un corp sănătos vor transforma complet felul tău de a fi, în bine.


Cât de mult te-a preocupat propriul corp în ultima vreme și câtă atenție ai acordat simptomelor necesare unei detoxifieri?

Dacă dorești să urmezi o astfel de dietă, spune-mi într-un comentariu care este părerea ta despre adoptarea unui stil de viață sănătos!Detox Detox Hoöistic Ramona Croger
220 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Kommentare


bottom of page