top of page

Bucla acumulari kilogramelor

Atunci când adunăm kilograme în plus începem să gândim strategii, planuri și diete, mai simple sau mai complexe, care să ne ajute în felul lor să scăpăm cât mai repede de greutatea acumulată. Cel mai simplu lucru de făcut ar fi, de fapt, să ne gândim de unde am pornit. Ce anume ne-a adus în punctul în care suntem? Cum ne-am îngrășat? Care este declanșatorul acumulării kilogramelor suplimentare?



Este vital să înțelegi cum apare surplusul de greutate în corpul tău. De ce? Pentru că atunci când mănânci alimentele greșite, corpul tău stă într-o „buclă a acumulării kilogramelor”, iar metabolismul rămâne în programul de stocare a grăsimilor.



Iată cum se produce bucla acumulării kilogramelor:


Corpurile noastre descompun alimentele în carbohidrați. Apoi, carbohidrații sunt transformați în zahăr (în corpurile noastre, zaharul nu este altceva decât glucoză). În continuare, glucoza trimite un semnal unui hormon numit insulină. Sunt sigură ca ai auzit de insulină! Este hormonul de „stocare a grăsimilor”! În cea mai mare parte a timpului, rolul insulinei este să transporte moleculele de glucoză din jurul peretelui celular în interiorul celulei - acest lucru este posibil pentru ca ea se leagă de glucoza și bate în peretele celulei.


Poți sa-ți imaginezi asta? Celula stă liniștită... iar insulina apare și bate, bate, bate în peretele ei. Dar celula spune: „NU! Nu mai e loc de glucoză!”



Ce se întâmplă când celulele tale resping glucoza pe care insulina o transportă? Corpul tău este inundat de glucoză. Acest lucru este destul de normal în dieta standard de supermarket din ziua de azi. Dacă prea multă energie de acest gen este eliberată din alimentele pe care le mănânci, celule devin prea pline de zahăr, iar insulina continuă să bată în peretele celulei pentru o vreme... Bate pentru o perioadă lungă de timp... Până când, în final, pleacă.


Problema este că insulina este atașată în continuare de moleculele de glucoză. Așadar, va transforma glucoza în grăsime (de fapt, o va înveli într-o celulă de grăsime precum un păianjen ce își capturează prada...) și o va stoca pentru a putea fi folosita mai târziu.


Așa ajungi să acumulezi grăsime în zona abdominală, a fundului și a picioarelor. O alimentație greșită îți „oprește” metabolismul. Acum stochezi grăsime continuu fără a avea abilitatea de a arde depozitele formate.


Soluția este simpla: Începe să mănânci alimentele corecte la timpul potrivit... iar programul natural al metabolismului tău de a arde grăsimile va reporni. Este mai ușor decât îți poți imagina! Poți să slăbești (și să te menții), sa îți crești semnificativ nivelele de energie și să te simți și să arăți mai tânără.


În programul CU 2 MĂRIMI ÎN MINUS vei învăța cum să mănânci sănătos astfel încât să slăbești repede și ușor, cum să te menții la greutatea ideală și o mulțime de exerciții fizice pe care să le poți face la tine acasă. Hai să pornim în această călătorie împreună și să atingem rezultatele pe care ți le dorești!










180 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page