top of page

Ce trebuie să știi despre o detoxifiere

Corpul tău este cel mai important lucru de care trebuie să ai grijă. Dacă îl vei sabota sau nu vei păstra o anumită balanță, cel mai probabil vei avea probleme de sănătate. Pe lângă alimentația la care trebuie să fii atent, stilul de viață activ cât și odihna suficientă sunt alte aspecte esențiale. Este destul de greu să menți mereu un echilibru și să respecți cu strictețe reguli de odihnă, alimentație și sport, așadar pentru momentele în care trebuie să rebalansezi, ai nevoie de o detoxifiere. În acest articol vei afla ce trebuie să știi despre o detoxifiere înainte de a face acest pas.


Detox Holistic Ramona Croger

Detoxifierea vine atunci când vrei să revi la o stare echilibrată de sănătate. Mai exact, după sărbători sau după o perioadă încărcată în care pur și simplu nu ai avut timp de corpul tău. O cură de detoxifiere se face de obicei o dată la șase luni, dar în unele cazuri o poți face și mai repede.



Acest proces nu înseamna doar eliminarea toxinelor în ceea ce privește alimentația, ci și eliberarea de gânduri negative. Cu alte cuvinte, detoxifierea se face mai repede de 6 luni, atunci când:


  • Simți epuizare și vrei să devi mult mai energic;

  • Resimți oboseală psihică și fizică în exces;

  • Ai probleme cu colesterolul;

  • Ești constipată sau ai mereu senzația de balonare;

  • Vrei să slăbești.



Cura de detoxifiere nu este recomandată în rândul copiilor, persoanelor anemice, femeilor însărcinate sau bătrânilor. Totuși, înainte de a te orienta către detoxifiere, ia legătura cu un medic specialist pentru a vedea care sunt alimentele pe care le poți consuma și cât de intensă să fie această cură. Vei avea nevoie în unele cazuri și de analize de sânge, pentru că este posibil să suferi de pietre la rinichi, diabet sau tensiune arterială. În aceste cazuri nu poți urma o cură de detoxifiere, organismul fiind deja slăbit și sensibil.


Detoxifierea pe care ți-o recomand este vegană, fără carne și 80% lichidă. Vei beneficia de toate vitaminele, nutrienții și mineralele din legume, nuci și semințe. De asemenea, pentru un maxim de hidratare și curățare corporală, ne vom orienta către Terapia cu lămâie. Nu este recomandat slăbitul forțat, care la rândul lui împinge corpul spre epuizare. Dacă vei restricționa din vitamine și minerale, te vei simți la fel de obosită ca și înainte de detox.


În perioada detoxifierii sunt absolut interzise câteva alimente, care nu vor face altceva decât să îți îngreuneze situația. Cura de detoxifiere nu înseamnă mâncare sănătoasă timp de 3 zile și în următoarele 4 să mânânci fast-food sau prăjituri. Această cură te va ajuta totodată să reusești să fii disciplinată.


Alimente pe care trebuie să le eviți în perioada detoxifierii:

  • Produsele bazate pe grău. Ex: pâinea, biscuiții, pastele, prăjiturile sau cerealele;

  • Alcoolul;

  • Lactatele;

  • Carnea de porc sau vită;

  • Alimente procesate precum fast-food-ul.

Un program de detoxifiere complet nu include doar o alimentație corectă, ci și odihnă suficientă, sport și meditație. Așa cum spuneam mai sus, detoxifierea înseamnă și reducerea gândurilor negative. Prin meditație, odihnă și sport poți obține o altă mentalitate, una care să te ajute în același timp să te auto-disciplinezi, să te menți motivată și să nu îți mai sabotezi propriul corp.



Odihna suficientă este un element absolut necesar într-o cură de detoxifiere. Este ideal să nu te culci la ore târzii și să te odihnești între 7-9 ore pe noapte. Somnul și reducerea insomniilor vor veni pe fondul sportului și a activității fizice zilnice pe care o exerciți. Practic, este un cerc benefic. Faci sport – ești obosit – adormi mai repede – te odihnești mai mult – ai mai multă energie – faci sport. Sportul ese recomandat de cel puțin 3 ori pe săptămână. Acesta va avea un efect foarte benefic asupra stării de spirit și de sănătate.


O detoxifiere intensă îți va aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. Pe lângă energia pe care o vei acumula, vei fi mult mai motivată să îți închei la timp toate activitățile, vei putea dedica mai mult timp familiei tale și poți face orice îți dorești atât timp cât ești sănătoasă!

Care sunt simptomele pe care ți le-a arătat corpul în vederea urmării unei curi de detoxifiere? Fiecare corp este diferit, așadar și simptomele variază de la persoană la persoană.


Ramona Croger Detox Holistic


169 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page