top of page

Pizza Ketogenica

Actualizată în: 26 iul. 2021


Am incercat mai multe variante de pizza ketogenica pina acum, insa aceasta este favorita mea, blatul este subtire si crocant in acelasi timp iar textura este aerisita, usoara si nu se sfarama. O prima bucata am servit-o calda iar a doua tura a fost rece, insa ambele versiuni sunt dementiale. Am mai adaugat si un pic de tabasco deasupra deoarece mie imi place mai iute, insa poti sa mai adaugi deasupra putin ketchup fara zahar daca vrei si o salata verde linga pentru a avea un meniu complect si satios.


Ingrediente blat:⁠⁠

150g mozzarella rasa⁠⁠ 40g crema de branza⁠⁠ 70g faina de migdale⁠⁠ 1 ou⁠⁠ Topping:⁠⁠

2 lg pasta de rosii⁠⁠ 3 feliute de cascaval afumat⁠⁠ 6 fasii de bacon, 100g ciuperci, un pumn de masline⁠⁠ 2 lg mozzarella rasa⁠⁠


Ca si topping bineinteles ca poti adauga ce iti place tie si ce preferi. Intr-o craticioara nonaderenta topim la foc mic branza mozzarella rasa, amestecand mereu, adaugam apoi crema de branza, oul si amestecam bine. Cand compozitia e omogena adaugam si faina de migdale si amestecam pana la incorporare.⁠⁠


Intindem aluatul obtinut intre 2 foi de copt, ii dam o forma rotunda si ii strangem usor marginile ca in imagine. Il intepam cu furculita, il transferam cu tot cu hartie pe o tava si il coacem cam 10 min la 200C, pana se rumeneste foarte putin.


Scoatem tava din cuptor, ungem blatul cu pasta de rosii si adaugam toppingul dorit, eu am folosit: masline, ciuperci felii , cascaval afumat, bacon. Mai coacem pizza inca 15 min cu ventilatia pornita in ultimele 5 min, pana se rumeneste frumos.


Pofta buna!⁠⁠




DISTRIBUIE PRIETENILOR DACA ITI PLACE ACEASTA RETETA






178 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page