top of page
Poza scriitoruluiRamona Croger

Auto-sabotajul

Există sute de factori în jurul nostru, care ne influențează pozitiv sau negativ viața și activitățile zilnice. Deseori alegem să învinuim acești factori externi pentru diversele noastre nereușite în loc să luăm în considerare că există și niște factori interni, proprii, care afectează la fel de mult ceea ce se întâmplă în viața noastră.


Unul dintre acești factori interni este gândirea subconștientă din care se naște și auto-sabotajul. Am ajuns să folosim acest termen cu ușurință și să ni-l însușim ca trăsătură de caracter, însă auto-sabotajul este un comportament total diferit de neglijență sau neatenție, dar care, din fericire, poate fi ușor înlăturat.


Există două tipuri de auto-sabotaj atunci când vine vorba de pierderea în greutate: oamenii care nu reușesc să piardă în greutate pentru că o asociază cu durerea și oamenii care ajung la greutate propusă, dar reacumulează kilogramele pierdute din motive ale aspectului fizic și a imaginii de sine.


Trebuie să izolezi motivele auto-sabotajului și să îți dai seama dacă ceea ce te împiedică este legat de călătorie sau de destinație. Așadar, eu îți voi arăta care sunt cei 10 pași de combatere a auto-sabotajului și cum poți ajunge la greutatea ideală repede și cu ușurință.



1) Izolează tiparul auto-sabotajului.


Ține mine, auto-sabotajul este un comportament care se repetă și care te împiedică să îți atingi obiectivele în dietă sau în alte arii ale vieții tale. Trebuie să identifici momentul în care este tipar apare și să îl izolezi de restul comportamentului tău.


2) Identifică-l.


Trebuie să îți dai seama cu ce fel auto-sabotaj ai de a face pentru a putea stabili care sunt pașii pe care să îi urmezi mai departe. Însă, nu fii prea serios. Încearcă să te distrezi în timp ce identifici care sunt lucrurile ce constituie tiparul de auto-sabotaj în viața ta.


3) Care este intenția pozitivă a acestui comportament?


Ce anume câștigi din acest proces? Care sunt beneficiile de care ai parte atunci când te auto-sabotezi?


4) Identifică-ți imaginea de sine și convingerile fundamentale.


Aceste două lucruri sunt foarte importante. Odată ce ști care este imaginea ta actuală, cum te vezi în lume, cum îți vorbești atunci când greșești sau când ai parte de un succes, vei putea modifica această imagine pentru a fi favorabilă noilor comportamente. Imaginea ta de sine este formată din experiențele tale de viață și interacțiunile cu pe care le ai cu lumea exterioară. Pe parcursul vieții aceste convingeri se ancorează în subconștientul tău și devin convingeri fundamentale. Acestea pot fi baza auto-sabotajului și de aceea trebuie identificate.


5) Creează și vizualizează o nouă imagine de sine.


Creează imaginea persoanei care vrei să fii și pune-te în pielea acesteia. Notează-ți pe hârtie DE CE vrei să te schimbi și stabilește obiectivul real pe care vrei să îl atingi. Nu poți deservi două identități de sine în același timp. Dacă operezi din noua imagine de sine, cea care își iubește corpul și are grijă de el, nu vei putea face comportamente toxice care aparțin vechii imagini de sine.


6) Realizează o listă a tiparelor pe care le are noua ta imagine de sine.


Ce își spune pentru a avea succes? Care sunt mantrele pe care le folosește în fiecare zi? Memorează câteva citate inspiraționale care să te motiveze să îți atingi obiectivele.


7) Identifică sentimentele pe care vrei să le ai în urma depășirii acestui comportament.


Fii clar cu rezultatul pe care vrei să îl atingi. Care este STAREA în care vrei să te regăsești la finalul călătoriei?


8) Scrie costurile și beneficiile schimbării.


De obicei ne auto-sabotăm pentru a evita o anume „durere”. Este important să izolezi această durere de care subconștientul tău încearcă să te scape și să îți aduci aminte de ce îți dorești rezultatul propus. Fă o listă cu beneficii și costuri și asigură-te că cea a beneficiilor o depășește cu mult pe cea a costurilor. Odată ce asociezi acest lucru în minte ta, auto-sabotajul va începe să dispară.


9) Întrerupe ciclul.


Atunci când identifici tiparul auto-sabotajului este important să îl întrerupi pentru a evita să ajungi la același rezultat nedorit. Poți întrerupe tiparul printr-o sesiune de respirații, o plimbare sau prin exerciții de yoga, care să te scoată din starea în care te afli.


10) Ancorează noul comportament și reprogramează noul tipar.


Și în acest caz repetiția este mama învățăturii. Trebuie să lucrezi asupra ta și a obiectivelor tale zilnic, să îți asumi noua ta imagine de sine și să îți schimbi mantrele și convingerile fundamentale.


Aceștia sunt cei 10 pași prin care poți scăpa de auto-sabotaj. Ține minte că orice obiectiv necesită implicare personală și muncă zilnică, dar dacă ești perseverent vei ajunge în starea pe care ți-o dorești.


În programul CU 2 MĂRIMI ÎN MINUS vei învăța cum să întărești aceste comportamente sănătoase pentru ca tu să reușești să slăbești repede și ușor și să te menții le greutatea ta ideală și sănătoasă. Hai să pornim în această călătorie împreună și să atingem rezultatele pe care ți le dorești!





80 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate

Comments


bottom of page