top of page

PRAJITURA FELIE DE LAPTE


Ingrediente blat: 5 oua 100g faina de migdale 3 lg cacao 80g indulcitor erythrit am folosit eu 2 lg ulei de cocos 1/2 lgt praf de copt Crema: 250g mascarpone 200ml smantana lichida neindulcita 60g indulcitor erythrit 1 pliculet de gelatina 1 lgt extract de vanilie 1/2 lgt esenta de rom



Separam ouale, batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam apoi indulcitorul si batem in continuare pana obtinem o bezea lucioasa si ferma. Micsoram viteza mixerului si adaugam galbenusurile, amestecam cu uleiul de cocos, vanilie. Separat amestecam faina de migdale, pudra de cacao si praful de copt, pana nu mai sunt cocoloase. Folosind o spatula incorporam amestecul uscat in cel de bezea usor, cu miscari circulare de jos in sus, sa pastram compozitia aerata.



Tapetam o tava de 30 cm pe 15 cm cu hartie de copt, turnam toata compozitia in ea si o coacem cam 15min la 170C. Dupa care se taie blatul in 2 bucati de aceiasi dimensiune.

Pentru crema dizolvam gelatina in 2-3 linguri de apa fierbinte. Mixam smantana lichida cu indulcitorul, adaugam apoi branza mascarpone, mai mixam putin si adaugam si gelatina, vanilia si romul. Pentru asamblare folosim tava in care am copt blatul, dar racita bineinteles :) O tapetam cu folie alimentara, asezam un blat in ea, apoi intindem frumos crema si adaugam celalalt blat, presand usor.


Invelim tava in folie si o introducem la rece 2-3 ore. Apoi o putem taia cubulete si servi :) Ies cam 12 patratele, depinde cum le taiati.



Aceasta reteta este una din prefertele copiilor mei, dar si a mea si a sotului. Este simplu de facut ,timp scurt si este absolut delicioasa.


Pofta buna !

203 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page