top of page

CHIKEN BUTTER RETETA PROVENITA DIN INDIA

Actualizată în: 13 oct. 2021

INGREDIENTE


500g carne de pui dezosata (pulpa, picior sau ambele)

1 lingura ulei de cocos

20 g unt sarat

100g smintina dulce pentru gatit


INGREDIENTE PENTRU SOS CARE SE FACE IN BLENDER


1 ceapa rosie

4 catei de usturoi

2 rosii

1 lingurita ghimbir proaspat sau praf

coriandru verde sau uscat ,dupa gust


CONDIMENTE PENTRU MARINAREA CARNEI DE PUI


Aici este in functie de gusturi si cit de condimentat va place. Eu am folosit cite un virf de linurita din fiecare condiment.

-paprika iute sau cayene

-tumernic

-gram masala

-cumin

-sare



PREGATIRE


Taiati carnea de pui in bucati mici si adaugati condimentele peste carne si lasati la marinat minim 30 min sau mai mult ,se poate marina si peste noapte. Intr-o tigaie incalziti uleiul de cocos la o temperatura ridicata dupa care adaugati carnea pe care o prajiti pina prinde o culoare faina si caramelizata.


Pina se prajeste carnea este timpul sa facem sosul care vine adaugat in tigaie dupa ce se rumeneste carnea iar inainte de a adauga sosul puneti untul peste carne.


Dati la blender ceapa, usturoiul ,rosiile, ghimbirul, coriandru si putina apa cit sa porneasca blenderul.

Adauga sosul peste carne si mai gatiti carnea timp de 15 min la foc mediu,iar la final adaugati smintina lichida si mai gatiti 2 min dupa care opriti focul.

Ca si garnitura la aceasta reteta puteti sa va faceti orez din conopida sau brocoli, konjak noodels sau shritaki sau efectiv legume la abur in cazul in care urmati o dieta ketogenica pe care eu o recomand in programele de slabit. In cazul in care nu urmati aceasta dieta puteti consuma ca si garnitura orez basmati, brun sau salbatic.

Este o reteta extrem de usor de facut, puteti face mai multa si o congelati, mie personal imi place iute si asta este de la boia, asa ca grija la cit puneti in cazul in care nu va place. India pentru mine inseamna culoare,condimente, iute si de acea ador mancarea si condimentele lor exotice pe care noi nu le folosim in mod normal. Poate fi o experienta si gusturi noi de care te vei indragosti sau poate ca nu. Trebuie doar sa incercati.




144 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page