top of page

Rețetă de tort cu cocos și migdale

Actualizată în: 2 mar. 2022

Deseori mă regăsesc în postura în care mănânc sănătos și echilibrat, dar uneori îmi doresc să mă bucur de ceva dulce fără să îmi fac griji că mi-am stricat dieta sau că mă voi îngrășa.


Mă gândesc că și tu te-ai regăsit în această situație și nu ai știut ce alegere să faci: să cedezi tentației sau să îți refuzi plăcerea pentru a nu-ți strica dieta. Eu vreau să-ți spun că nu e necesar să faci nicio alegere pentru că există și alternative sănătoase de deserturi, opțiuni care să meargă perfect împreună cu dieta ta.


Îți voi oferi mai jos o rețetă delicioasă de tort, care mie îmi place la nebunie și la care apelez ori de câte ori vreau să aleg o alternativă sănătoasă de desert pentru diferitele ocazii speciale care apar.


Tort de cocos cu migdale


Ingrediente:

Pentru biscuitele de cocos și migdale:


4 ouă (mari)

un praf de sare

100g stevia eritrol

100g făină de migdale (nu dezuleiată)

½ linguriță gumă de xantan (1g)

40g cocos ras

1 linguriță praf de copt (3g)

1 lingură ulei neutru (ulei de rapiță, ulei de cocos) sau alternativ unt/ghee topit)

1 lingură oțet de mere


Pentru însiropat (opțional):


10ml Malibu (lichior de rom pe bază de cocos)


Pentru umplutura de cremă:


150 ml frișcă

250 ml lapte de cocos

250g mascarpone

4 foi de gelatină

5 picături de aromă de vanilie neîndulcită

100g stevia eritrol

niște vanilie măcinată


Pentru decorat:


aprox. 50g cocos ras

100g zmeură


Adițional:


O tavă rotundă cu diametrul de 18cm


Preparare:


Biscuitele de cocos și migdale:


Preîncălzește cuptorul la 175ºC cu încălzire superioară și inferioară. Tapetează fundul tăvii cu hârtie de copt. Amestecă bine ingredientele uscate într-un bol și pune-le de-o parte. Bate ouăle cu praful de sare și cu eritrolul pentru cel puțin 8-10 minute până se îngroașă. Toarnă uleiul și oțetul în compoziție în timp ce continui să amesteci. În final, utilizând un tel, rapid, dar ușor încorporează ingredientele uscate în amestecul de ouă. Toarnă amestecul în forma rotundă (atenție, forma se poate umple destul de tare, dar compoziția nu dă pe dinafară la coacere). Lovește tava ușor de câteva ori de suprafața de lucru și pune-o în cuptor pentru 35-40 de minute (testează cu o scobitoare). Scoate tortul copt din cuptor, lasă-l să se răcească puțin și întoarce-l cu susul în jos, pe o suprafață tapetată cu hârtie de copt. Lasă-l să se răcească complet. Taie baza de biscuite în două pe orizontală. Așază cele două baze una lângă cealaltă și (opțional!) însiropează-le cu puțin lichior de cocos.


Umplutura de cremă:


Înmoaie gelatina în multă apă rece pentru cel puțin 5 minute. Bate frișca până se întărește și pune-o de-o parte. Pune 100ml de lapte de cocos într-o oală pentru sos și încălzește-l la foc mediu (ATENȚIE! NU TREBUIE SĂ FIARBĂ). Toarnă gelatina udă în laptele fierbinte de cocos, oprește aragazul și dizolvă gelatina în timp ce amesteci cu un tel. Apoi amestecă în compoziție restul de lapte de cocos și ia oala de pe aragaz. Permite-i să se răcească pentru scurt timp. Acum amestecă mascarpone cu amestecul dulce și cu aroma de vanilie până devine cremos, turnând laptele de cocos (care este călduț). În final, încorporează cu grijă frișca. Lasă amestecul să se răcească pentru aproximativ 10 minute astfel încât crema să se „așeze”.


Completare:


Acum pune una din bazele tortului într-o tavă cu margini detașabile tapetată cu fâșii de hârtie de copt (acest lucru îți va permite să scoți tortul ușor din formă mai târziu) și întinde deasupra aproximativ două treimi din cremă. Pune cel de-al doilea blat deasupra și apasă ușor pentru a crea o margine dreaptă. Acum întinde cremă deasupra (dar păstrează-ți o mică cantitate pentru margini). Fă o înghețare șoc a tortului pentru 15 minute astfel încât crema să se stabilizeze și să nu se împrăștie atunci când scoți inelul tăvii. Ia tortul din congelator și scoate inelul tăvii (verifică dacă umplutura s-a stabilizat, altfel mai îngheață-l pentru încă 10 minute) și dezlipește cu grijă fâșiile de hârtie de copt. Acoperă marginile tortului cu restul de cremă.

Lasă tortul în frigider pentru cel puțin o oră. Astfel, crema devine destul de fermă pentru a-ți permite să decorezi tortul cu fulgi de cocos pe toate părțile. La final, decorează tortul cu fulgi mai mari de cocos și/sau zmeură după preferință și bucură-te de o gustare delicioasă.


Sper că vei încerca această rețetă și sunt convinsă că îți va plăcea, mai ales că o vei savura știind că silueta ta nu va fi afectată în niciun fel.


Dacă încă nu ai adoptat un stil alimentar echilibrat, poate că această rețetă este pasul perfect cu care să îți începi călătoria. De asemenea, te poți alătura programului „Cu 2 MĂRIMI ÎN MINUS” unde vei învăța cum să adopți un regim alimentar echilibrat, fără pofte din oră în oră. Acesta este un program care îți va schimba viața în bine, care te va încuraja să fii mereu satisfăcută din punct de vedere alimentar în timp ce slăbești ușor și sănătos.


Alege să faci primul pas spre o un corp mai sănătos și o siluetă de invidiat! Înscrie-te și tu în programul „Cu 2 MĂRIMI ÎN MINUS”!









317 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page