top of page

Cheesecake Vegan cu Caju

Actualizată în: 23 feb. 2022

Atunci când vine postul, numărul posibilităților scade pentru că odată cu eliminarea unor ingrediente din dieta noastră, dispar și câteva rețete pe care le făceam până acum. Mie personal, îmi place să mă bucur de ceva dulce din când în când și îmi doresc ca atunci când savurez o felie de prăjitură să nu îmi fac griji că este nesănătoasă, că voi acumula kilograme suplimentare sau că încalc postul într-un fel sau altul.

Astăzi vin în întâmpinarea ta cu o rețetă dulce și delicioasă de care te poți bucura în orice zi și mai ales în perioada postului, când limitele alimentare par că ne sabotează.


Preparare: 30 min

Înmuiere: cel puțin 6 ore

Răcire: cel puțin 8 ore


Ingrediente pentru o tavă rotundă cu margini detașabile de 24 cm


Pentru bază:


120g nuci

250g migdale

35 smochine moi

1 praf de sare de mare

2 linguri de ulei de cocos topit


Pentru umplutură:


400g nuci caju

miezul de la o păstaie de vanilie și zeama de la 2 lămâi

200g de ulei de cocos topit

200g sirop de arțar

240g de lapte integral de cocos

Preparare:


Înmoaie nucile caju în apă rece pentru cel puțin 6 ore, de preferat peste noapte.


Pentru bază, pune nucile și migdalele într-un blender, mărunțește-le și pune-le de-o parte într-un bol. Pune smochinele, sarea de mare, uleiul de cocos și o lingură de apă în blender și pasează-le la viteză maximă până când se formează o masă lipicioasă. Adaugă nucile și migdalele și amestecă până sunt bine combinate. Dar te rog nu amesteca pre fin. Toarnă aluatul în tavă și presează uniform pe fundul tăvii.



Pentru umplutură, taie păstaia de vanilie în jumătate pe lungime și rade semințele din interior. Rupe nucile caju și clătește-le cu apă. Pune zeama de lămâie, uleiul de cocos, siropul de arțar, laptele de cocos și miezul de vanilie în blender și pasează-le la viteză maximă până se formează o masă fină și cremoasă. Întinde umplutura uniform peste bază. Pune prăjitura acoperită în frigider și las-o acolo cel puțin 8 ore, până se așază.


Decorează-o după preferințe și poftă bună!



Dacă tot am adus vorba de post, trebuie neapărat să îți spun de programul „De la POST la SILUETĂ”. Este un program nou pe care l-am creat datorită cererilor și nevoilor care apar în perioada postului. În acest program vei învăța să mănânci îndestulat dar inteligent, vei pierde kilogramele ce-ți dau bătăi de cap, vei învăța lucruri noi, vei avea un rețetar cu peste 40 de rețete super faine și simple, vei avea parte de sprijinul meu, te vei bucura alături de colegele tale din grupul de suport creat special pentru acest program și, cel mai important, vei vedea cum SILUETA TA prinde contur.



Fă-ți timp pentru tine și dă-ți o șansă! Știu că e greu și mai știu că cel mai greu e primul pas. Fă-l, iar restul va deveni istorie!






206 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page