top of page

21 de motive pentru o altfel de curățenie - pe stil “Marie Kondo de România”

Actualizată în: 5 mar.

Spune sincer, cum stai la capitolul curățenia de primăvară?


Știu… curățenia e subiectul tău favorit, nu-i așa?


Lucrul acela pe care nu îl faci mereu cu drag, dar care e absolută necesitate pentru starea ta mentală și pentru casa ta!


Și imaginează-ți scenariul perfect:


Dulapul tău plin de haine pe care le iubești… cum arată el? Dulapul acela perfect organizat… Sau dressingul mare și frumos în care toate lucrurile stau organizate perfect și în care ne e mai mare dragul să intrăm…


Dulapul acela perfect organizat, poate pe stil Marie Kondo… Sau după orice altă variantă Marie Kondo dar made in România…



Imaginează-ți acum un alt scenariu:


Același dulap sau dressing, încărcat până la refuz…

Plin de haine pe care nu le mai porți… care mai au un pic și pică pe tine atunci când deschizi ușa… Plin inclusiv cu lucruri pe care nu ai apucat să le mai speli… puse la grămadă cu cele curate… Plin de mirosuri ciudate…

Vei spune: HORROR! Eu nu am așa ceva! Și nu voi avea niciodată așa ceva! (sau… poate vor fi și persoane care vor tăcea… )



De ce îți vorbesc despre această imagine?


Pentru că vreau să înțelegi faptul că în fiecare primăvară, corpul tău are nevoie DISPERATĂ de curățenie la cel mai mizerabil dulap pe care ți-l poți vreodată imagina.


Da, corpul tău la început de primăvară e ca un astfel de dulap…

La fel cu, într-un astfel de dulap se adună haine pe care nu le mai purtăm și care nu ne mai sunt de folos, la fel și corpul nostru acumulează toxine care îți afectează sănătatea și bunăstarea.


Poate nu conștientizezi azi lucrul acesta, dar ai nevoie DISPERATĂ să le elimini dacă vrei să te simți bine și să te bucuri de sănătate pe termen lung.


Așa cum arunci hainele vechi și deteriorate din dulap, la fel ai nevoie să detoxifici organismul prin eliminarea alimentelor procesate, a băuturilor acidulate sau alcoolice, a tutunului dacă ești fumătoare, a tuturor lucrurilor nocive pe care le bagi în corpul tău zi de zi.


Corpul tău acumuleaza toxine zi de zi prin alimente procesate, poluare, fumat, băuturi, uneori inclusiv prin apa pe care o bei sau prin legumele, fructele și carnea tratată cu tot felul de substanțe, pe care le cumperi din magazin.


Toate acestea sunt ca și hainele vechi și inutile din dulap: ocupă spațiu, te împovărează și ne încurcă. Iar pe termen lung te pot îmbolnăvi. Așa cum ai nevoie să arunci sau să scapi de tot ce este vechi și nefolosit din dulap, la fel ai nevoie să elimini din dietă alimentele care nu îți fac bine.



Detoxifierea e ca decluttering-ul: o dată ce ai eliminat hainele vechi, dulapul tău devine organizat, găsești mai ușor ceea ce ai nevoie. La fel e și la detoxifiere, când corpul tău începe să funcționeze mai eficient și simți efectiv cum îți crește energia și starea de bine din interior.


Toate femeile faine pe care le-ai văzut vreodată, care o iubesc pe Marie Kondo, despre care știi că au un stil de viață sănătos, minimalist, care fac yoga, meditează și au case și dressinguri / dulapuri cu haine perfecte… toate au un lucru în comun: iubesc curățenia de primăvară. Și chiar și cele care poate nu o iubesc la fel de mult, tot o fac - pentru că știu că e esențială. La fel fac și cu corpul lor.


Cum pot eu să te ajut?

În ce privește curățenia de primăvară, pot fi pentru tine un fel de Marie Kondo “made in România”, doar că pentru corpul tău. Adică pot să te ajut și să te ghidez cu tot ce înseamnă un proces de detox sănătos, care să ofere o resetare totală a modului de funcționare corectă pentru corpul tău.


In acest sens află că organizez un program dedicat de 21 de zile la fiecare început de primăvară. Pe 20 Martie începe prima ediție Detox FULL RESET - ediția de primăvară 2023.


Afli detalii despre el pe butonul de mai jos.




Iar dacă tot ce ți-am spus mai sus nu ți-a dat un motiv suficient să înțelegi beneficiile detoxifierii, îți mai redau aici alte 20 de motive pertinente dovedite medical - pentru tine, ca femeie (valabile în mare parte și la bărbați de altfel - pentru că și ei au nevoie de un “dulap curat”):


  1. Faci un prim pas către un stil de viață sănătos și echilibrat.

  2. Crești capacitatea de memorare și de învățare - pentru că îmbunătățești funcția cognitivă și contribui implicit la menținerea sănătății creierului.

  3. Crești nivelul de energie și reduci oboseala prin îmbunătățirea circulației sângelui și oxigenarea celulelor

  4. Îți întărești sistemul imunitar

  5. Scazi sau reduci inflamațiile din corp

  6. Elimini kilograme - și pregătești corpul pentru o viitoare dietă sau pur și simplu te ajută în menținerea unei greutăți sănătoase.

  7. Îmbunătățește calitatea somnului

  8. Vei avea o capacitate de concentrare sporită

  9. Scazi nivelul de stres

  10. Crește capacitatea de rezistență fizică

  11. Ai o digestie mai bună - o îmbunătățești prin eliminarea toxinelor și a diverselor substanțe dăunătoare.

  12. Scapi de toxinele din ficat - și îți îmbunătățești funcția hepatică

  13. Elimini toxinele din colon - și astfel previi bolile de colon despre care poate ai mai auzit.

  14. Previi bolile cronice, cum ar fi bolile de inimă și diabetul.

  15. Îmbunătățești aspectul pielii

  16. Scazi riscul de boli ale pielii

  17. Elimini mirosurile neplăcute

  18. Ajută la reducerea simptomelor sindromului premenstrual

  19. Menții echilibrul hormonal care poate fi perturbat de excesul de toxine

  20. Îmbunătățești fertilitatea și starea de spirit - ca femeie care se bucură de un corp sănătos.


Află detalii despre programul de detoxifiere de 21 de zile pe butonul de mai jos.





113 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page