top of page

Provocare de Post: Cum ar fi să dai o vacanță interioară corpului tău?

Postul este perceput ca fiind nu doar o etapă de curăţare spirituală, ci şi o adevărată detoxifiere a organismului.


Este cea mai rapidă metodă de eliminare a toxinelor din organism.


Acest lucru se datorează faptului că, organismul în timpul postului intră într-o stare de relaxare, se oprește din procesarea alimentelor “grele” depozitate în organism și se concentrează asupra curățării a ceea ce este deja în interior.


În timp ce corpul se odihnește, tonusul și vitalitatea acestuia cresc pentru că elimină reziduurile toxice stocate.


Ramona Croger - La Post la Silueta

E ca și cum i-ai da o pauză binemeritată corpului tău, si l-ai trimite într-o vacanță pentru a-și da restart și pentru a introduce noi obiceiuri sănătoase în alimentație.

În plus, postul nu este doar a renunța la mâncare.


În post renunți totodată la gânduri și fapte negative.


În spatele acestui proces îți găsești cu adevărat puterea de a privi înăuntrul tău, de a trece printr-un proces de auto-reflecție și creștere interioară. Este ca o sursă de lumină care îți clarifică mintea, îți întărește voința, este o călătorie interioară la propriu, spre autocunoaștere și iluminare.


De aceea postul e asociat de multe ori cu crearea auto-disciplinei, cultivă auto-reflectarea și este văzut ca o poartă către lumea spirituală. Dacă vrei să accesezi o latură mai profundă a experienței spirituale, postul este cel mai bun instrument.


Este ca un proces de transformare personală, de autocunoaștre, de creștere, schimbând nu doar corpul, ci și mintea și sufletul celui care postește.


În ritmul alert în care trăim, de multe ori ignorăm semnalele pe care corpul ni le trimite, dar adevărul e că merită o perioadă de curățare, de liniște, de reconectare.

Cu ocazia aceasta aș vrea să te întreb:


➔ Care sunt pașii pe care îi faci atunci când pleci în vacanță?

➔ Și cum faci ca acea vacanță să fie mai mult decât o perioadă de relaxare?

➔ Cum o transformi într-o adevărată călătorie care să rămână memorabilă în amintirea ta?


Ramona Croger - La Post la Silueta

Imaginează-ți: ești în acel moment în care îți planifici călătoria, te gândești unde ai vrea să ajungi și îți alegi destinația.

Îți planifici itinerariul, verifici condițiile meteo și îți pregătești bagajul în funcție de acestea, nu-i așa?


Întrebarea mea este: ești genul de persoană care preferă să plece singură la drum?


Ești oare de acord cu mine că e mult mai palpitant să pleci la drum alături de cineva drag sau cu un ghid bun care să știe pas cu pas cum să organizeze traseul și activitățile astfel încât tu să te bucuri de cea mai bună experiență?


Îți lansez o provocare:


Ce ai zice dacă ai valorifica perioada postului pentru a oferi corpului tău o “vacanță internă”, o călătorie completă, de reconectare cu tine, cu sănătatea ta, cu starea ta de bine și - de ce nu - cu latura ta spirituală?

Postul este ocazia perfectă pentru a începe această călătorie și un moment prielnic de a fi mai atent la corpul tău, ascultându-l și lăsându-l să decidă cât, când si cum ar trebui păstrată sau micșorată perioada de post.


Cum să-ți pregătești corpul pentru perioada de post și pentru călătoria ta interioară?:


1. Stabilește obiectivele de post în mod eficient


Cum? Exact ca atunci când te pregătești de călătorie

Înainte de a pleca într-o vacanță, alegem cu grijă destinația în funcție de dorințele noastre.

La fel se întâmplă și în pregătirea pentru perioada postului, îți stabilești obiective clare pe care vrei să le atingi, în funcție de ce rezultate vrei să obții la finalul călătoriei.

Fie că este vorba despre:

  • Pierderea în greutate și atingerea obiectivului tău legat de kilogramele în plus,

  • Detoxifiere a organismului și pregătirea lui pentru sărbatori sau

  • Pur și simplu, îmbunătățirea stării generale de sănătate,

obiectivul tău principal este cel care va dicta traseul pe care îl vei avea de urmat mai departe.


2. Planifică programul și implicit meniul post pas cu pas, săptămână de săptămână, zi de zi.


Așa cum atunci când vrei să pleci în vacanță și ai ales destinația. Odată ce ai ales destinația, și planifici itinerariul pentru a te asigura că vei profita la maximum de această experiență, la fel faci și când vine vorba de post.

Indiferent dacă optezi pentru post intermitent, post doar cu fructe, post doar cu legume sau câteva zile de post doar cu apă, planificarea este esențială pentru a te asigura că atingi cu succes obiectivul dorit.



3. Alege ghidul potrivit, care să te ajute să faci această călătorie memorabilă

Însă ce face cu adevărat o călatorie să fie memorabilă este ghidul.


Așa cum într-o vacanță reușită un ghid bun care cunoaște destinația și cum să te bucuri acolo de o experiență optimă, El te îndrumă și îți arată cele mai frumoase locuri, cultura și tradițiile locale,. așa și când vine vorba de post te ajută să ai alături de tine un îndrumător.


De aceea În același mod m-am gândit si eu să vin în ajutorul tău cu un material care să-ți fie util în călătoria ta și pe care îl poți utiliza ori de câte ori vei avea nevoie.


Este vorba despre un e-book care conține 40 de rețete de post cu ingrediente accesibile, ușor și rapid de preparat pe care îl poți folosi în perioada postului, dar nu numai. Un ebook care poate fi harta ta pentru atingerea obiectivelor tale.



Aruncă o privire și vezi dacă te ajută în parcurgerea cu ușurința a perioadei de post.


Persoanele care au achiziționat acest produs anul trecut, declară că le-a fost extrem de util.


Iată câteva exemple:


“Rețetele Ramonei sunt magice! Nici n-am simțit absența cărnii și chiar am avut parte de o experiență faină care m-a ajutat să capăt mult mai multă energie și vitalitate!”

(Mihaela C., 32 ani)


“Abia aștept următoarea perioadă de post. Pentru mine ultimele săptămâni în care am mers după rețetele tale au fost extraordinare. Am adus în mine o liniște și o claritate de care chiar aveam nevoie și totul pentru că mi-am dat voie să mă conectez la ființa mea. De obicei sunt o gurmandă, însă rețetele din Ebook-ul de Post m-au ținut ocupată cu gusturi noi. Sunt mândră de mine că am reușit să duc acest post până la capăt ”

(Cristina C., 45 ani)


Și ca să continuăm cu pregătirile pentru planificarea “vacanței interioare” mai avem 2 etape importante de parcurs și anume:


4. Cum îți planifici meniul și alegi alimentele potrivite


La fel ca la pregătirea bagajului pentru vacanță, care implică doar alegerea atentă a lucrurilor esențiale, și în pregătirea pentru post trebuie să iei în calcul pregătirea meniului tău, care implică să alegi atât , "bagajul" tău constă în alimentele pe care le vei consuma cât și alegerea cu grijă a sursele or de : proteine, legume și fructe care te vor alimenta pe durata călătoriei.


În ebook-ul de care îți povesteam mai sus am făcut o listă de cu principalele alimente pe care să le folosești în prepararea rețetelor. din material.


Dacă ești atent să oferi corpului sursa de nutrienți de care are nevoie, eliminând alimentele de origine animală, ”echipat” corespunzător de drum vei fi pregătit să susții corpul în perioada postului fără să mai întâmpini probleme de genul:


“ Eu ce mai gătesc astăzi?.”


“ M-am plictisit să mănânc doar cartofi, orez și paste”


“Dacă mă îngraș mai mult că am mereu poftă de ceva dulce”


“ Rezist câteva zile dar cedez, pentru că nu sunt suficient de puternică”.


5. Cum asiguri condițiile optime pentru a face față tentațiilor din post?


Așa cum atunci când pleci în vacanță te asiguri Înainte de a pleca, te asiguri că vei avea condițiile optime pentru odihnă și relaxare,. la fel și în perioada de post ai nevoie să acorzi atenție să-ți


În pregătirea pentru post, creezi un mediu care să te susțină, să elimini tentațiile alimentare nesănătoase din jurul tău și te asiguri că te înconjori de persoane/procese care te sustin în alegerea ta.


Poți parcurge această călătorie singură pe cont propriu, pe principiul : Mă descurc singură!”/ “Am mai ținut post ce mare lucru”/“Cât de greu poate să fie?” sau poți alege să faci ceva diferit.


Dacă vrei să schimbi modul în care ții Ppost și să obții rezultate palpabile, iată câteva motive în plus să achiziționezi Ebook-ul ‘De la Post la Siluetă’ - “ghidul” tău practic în perioada postului:


Înveți cum să combini corect alimentele de post și să te bucuri de un meniu care să îți aducă bucurie


✅ Înveți o singură dată și bine cum să faci un Post Altfel, iar informațiile le vei putea utiliza în orice alt post


✅ Primești de-a gata rețetele și lista de cumpărături


✅ Creezi o stare de bine în viața ta, întrucât postul te ajută atât în plan fizic, mental și spiritual


Te bucuri de un meniu diversificat, astfel încât să îți facă plăcere ce mănânci


Scapi de efectul yo yo și elimini riscul de a te îngrășa – prea multe alimente pe bază de gluten vor ridica spiritul, dar și acul cântarului, astfel încât vei ști ce să eviți


✅ vei ști exact ce alimente te ajută și cum să le combini cât mai conștient, gustos, sănăto și cel mai important - sățios.


Nu va trebui să te privezi de dulce, astfel încât vei avea alternative sănătoase, de post, care să nu te îngrașe


✅ La baza conceperii lui stau informații concrete, demonstrate, bazate pe studii științifice.


✅ Primești un material concis, cu informații utile și bine structurate, și rețete bine organizate. La final îți va fi ușor să rămâi cu esențialul, cu ideile cele mai importante de reținut și implementat.


În calitate de expert nutriționist te pot susține pe parcursul călătoriei tale astfel încât să ai parte de cea mai eficientă experiență și să îți atingi rezultatele dorite.


Un gând de final cu care vreau să te las este să-ți amintesc că postul te schimbă, îți clarifică mintea și întărește voința.


Dacă ești în acea etapă în care ai nevoie nu doar de kilograme în minus ci și de claritate, îmbunătățirea capacității de concentrare și determinare în viața ta, pentru a face noi schimbări în anul ce va urma, postul e o cale grozavă care lucrează cu și pentru tine.


Eu sunt aici, iar dacă ai întrebări sau vrei să lucrezi cu mine pentru a te ghida în această perioadă, e suficient să îmi dai un mesaj și ne auzim cu drag la o discuție.


Image - De la Post la Silueta

165 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate
bottom of page